Политика

Кой е този човек?

Това е един от първите доближени на руския пожизнен президент-диктатор Владимир Путин – Дмитри Уткин, по прякор Вагнер.

Често в пропагандните среди на руската фашиздоидна държава се говори за няколкото стотин доброволци на украинското сдружение „Азов“, като че ли тези няколко стотин фашиздоиди (които в Русия ги има повече) били причината за руската нападателна война срещу Украйна.

Касае се за типичен фиктивен аргумент, нямащ нищо общо с истинските причини за руската агресивна нападателна война срещу Украйна.

В същото време този човек с татуирани символи на SS, наричан от приятелите си „Вагнер“ и бивш руски военен убива по целия свят с групата си, далеч с по-големи възможности и финансиране от „Азов“.

Приятелите на Русия нямат проблем с това, че подкрепят и „готвача на Путин“ (Евгений Пригожин – брутален олигарх), а не само Вагнер, който получава, както се вижда на снимката, високо държавно отличие лично от Путин.

Приятелите на Русия нямат проблем с това, че техният идол – Путин дава държавни медали и се среща и снима с лице, което татуира символи на хитлеристкото SS по тялото си.

Човек, който се привежда в такъв вид и тауира по тялото си символите на национал-социализма и по поръчка на руския президент създава терористична нелегална организация за международни убийства е открит фашист. В това няма никакво съмнение. Той самият се показва като такъв и е горд, че е такъв.

Никой няма проблем, че Путин официално отличава, плаща и подкрепя нацисти, избиващи граждани из Сирия и Украйна и къде ли не по света.

Точно затова въпросните рашисти не трябва да говорят за нацизъм – нека първо те се изчистят от нацистите сред своите, преди да тръгнат да чистят от нацисти из други държави. Може ли класически фашист да преследва фашисти?

Новоруската идеология и активната война за възвръщане на изродения СССР, както самият Путин каза, че „това е било най-голямата грешка на века да се разпуска СССР“ е класическа фашиздоидна идеология, която отговаря на почти всички критерии, за да бъде наречена фашистка:

1) налице е култ към личността;

2) тази личност не се избира на демократични и честни избори;

3) политическите противници са в затвора, убити, осакатени, в изгнание или самоубити;

4) правото на съществуване на други народи не е равностойно на собственото право на съществуване;

5) пресата е заглушена, информацията се цензурира и бива държавно контролирана, правото на свободно мнение е ограничено;

6) законодателната власт е марионетна и само формално парафира решенията на диктатора;

7) правосъдието не е независимо и е политическо, липсва възможност за съдебен контрол над властта;

8 ) няма ограничение на мандатността на главнокомандващия на армията и държавен глава;

9) създават се символи на новата диктатура – униформи за деца и други символи на принадлежност към несменяемата власт;

10) репресиите са насочени предимно към своя народ и към онези, към които има претенции, това се случва на безправна основа;

11) няма правова държава – ресурсите (газ и метали) и правосъдието са политически контролирани;

12) народът се държи в силово подчинение с гарантирани минимални удобства за повечето с цел да няма умиращи от глад, различните се преследват и изчезват, бият и убиват, отравят и самоубиват по целия свят.

Русофилите подкрепят всичко това.

Противниците на Украйна изповядват класически фашиздоидни възгледи и са противници на правовия ред, демократичен мир и ценностите на Виктор Юго, които Васил Левски пропагандира.

Не може да има чиста и свята република, ако Русия има думата никъде по света.

Дмитри Ушкин си е татуирал ранга на SS-Hauptsturmführer (ЕсЕс Хауптщурмфюрер) на хитлеристката партийна паравоенна организация, който ранг в армията отговаря на „капитан“.

П.С. Само да уточня, че автор на текста съм аз, не е копиран от никъде.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *