Политика

Първи изводи от днешните избори

Какво ми прави впечатление от медийните изяви в края на изборния ден:

1. Това, кой ще управлява България интересува под 40% от българите, повече не гласуваха.

2. Българската НАЦИОНАЛНА телевизия прекъсва изборната си програма, в която стават ясни основните политики и първи насоки от изказванията на партиите, за да излъчи ФУТБОЛЕН мач между Италия и Англия, като част от търговско мероприятие на корпорацията по футбол, наречена UEFA. Става дума за чисто търговска организация за рекламни права, покрай 22-ма мъже, бягащи подир една топка. Тази тема е по-важна за България, защото тя остава по БНТ1, а кой ще управлява се излъчва онлайн и по периферни канали от втора или трета линия.

3. Председателят на бившата управляваща партия не се яви изобщо да направи изказване, а е заявил, че „ще гледа мача“… Явно това е приоритет.

4. Партията, която е на поп-фолк певец и става първа или втора политическа сила, към този момент по-вероятно първа, отказва изобщо да каже нещо, крие се и по време на дебатите, няма изобщо управленческа програма, освен няколко опорни точки от миналия референдум.

5. Много хора не са отишли да гласуват от страх от машините.

6. В чужбина са се изнесли не само интелигентните и способни, но количествено и онези, които в родината си нямат никаква реализация и едва говорят собствения си език, най-ниската социална прослойка на България, те дават най-голямо доверие на ИТН, тук има корелация, смея да кажа, дори и каузална зависимост с интелектуалния им запас.

7. Партията на Жан Виденов отбелязва подкрепа на има-няма половин процент от българите, това са може би и онези, които са заплашени от самоубийство, психично здрав човек не би гласувал за Жан Виденов.

8. ДБ има още по-голяма подкрепа от преди, което е единственото що годе логично явление на тези и на миналите избори.

9. Дори аз забелязах участието на бившия служител на кръвожадната Държавна сигурност – Бойко Рашков (https://agentibg.com/…/2014-02…/191-2015-01-03-22-09-34) и назначен комисарен министър на вътрешните работи, неизбиран на избори, а насаден на поста с определена политическа задача, в изборния процес като страна в него в полза на БСП, която нееднозначно в първите си изявления похвали и назначеният от „боецът им“ (президентът заяви, че е „боец на БСП“) временен ръководител на МВР…

Може да харесате и

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *