Политика

На съд срещу противопандемичните мерки в Германия

Днес разбрахме, че Партията на свободните либерали (FDP) с председател Кристиан Линднер е внесла конституционна жалба срещу новоприетия федерален Закон за защита от инфекции.

От една страна, според тях, забраната за излизане с цел развлечение от 22 до 5 часа не допринасяла за намаляване на разпространение на заразата, от друга страна пък законът нямало нужда да налага ограничения на вече ваксинирани и дали можело да се различава между ваксинирани и неваксинирани и от трета страна преминаването на закона през контролния съвет (Бундесрат) бил преминал по параграфа за възражение, а не за съгласие, сиреч Бундесратът не се е съгласил със закона, а е отказал да възрази.

Докато интензивните отделения на много места са пълни, включително и при мен и се разиграват драматични сцени и драми между живот и смърт, липса на интензивни легла и невъзможност за преместване на пациентите другаде, защото наблизо няма свободни легла, свободните либерали искат връщане към нормалността, преди да е налице достатъчно ваксинално покритие, т.е. ние да продължим да носим тежестта на тази свобода, а жертвите са „поносими“.

Особено е лесно някой, който не участва нито в обслужването, нито има отговорност в политиката за решенията да обжалва и да критикува всичко, за да събира гласоподаватели от периферията на демократичния спектър. Моят глас няма да получат.

Може да харесате и

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *