Политика

Защо червената лампа досега не светна – бушон ли бе изгорял?

Правилно, ама да беше светнала тая червена лампа малко по-рано, г-н президент!


Да кажем, когато светна в другите държави от ЕИО (Европейската икономическа общност), от които сме част. Да не бяхме вземали примери от дивашки евразийски олигархии, а от онези държави, в които отидоха да живеят над 3 милиона българи, или греша?


Не мрат ли от задух в момента 200 българи на ден – половината част от статистиката, другата половина извън нея и без диагноза, щото червени много, ама лампите, като че ли да дефектни и не светят?
Или те светят, ама идват избори и е по-добре да не светят?


Не е ли България единствената държава в ЕИО, в която президентът и назначеният от него премиер се ваксинираха тайно и народът разбра за това от настойчиво зададени журналистически въпроси? Аз за друга нормална държава, в която да е било така не знам, Вие знаете ли?


И не са ли точно такива неадекватни прояви причината България по почти всички критерии да не е нормална държава? Не сте ли Вие, като другите, които не се ваксинираха публично и които са против мерките част от проблема?


Имахте време да правите лицеви опори и да висите на лост и да ходите по планини и да се снимате там, а пък не се престрашихте, о Вий горди български генерале, да покажете на народа, че се ваксинирате?
Ако политическата класа се бе ваксинирала публично нямаше ли това поне малко хора да накара да се ваксинират и те? Поне малко, не много, но поне малко?


Защо и комисарният премиер се скри, като се ваксинира? Генералите така ли показвате смелост, доблест, чест, като се криете, така ли пазите Родината?Много критикувахте Плевнелиев, ама май Вие повече се страхувате от него да кажете и да направите нужното?


Като че ли не става с вирнати юмруци, докато колегите изнемогват в болниците или греша?


Да Ви преизберат ли е по-важно или е по-важно 30 000 българи да не умрат ненужно? А те няма да са 30 000, те ще са много повече и половината ще са безотчетни.


Че Мая и Борисов преминаха на тъмната страна и изведнъж станаха противници на мерките е ясно – едната скоро няма да влезе в парламента, а другият се бори за политичекото си оцеляване, ама Вие, г-н президент сте със сигурност онзи, който ще бъде такъв и в следващите 4 години, или поне досега бе така, нали?


Вие, г-н президент, управлявате България еднолично и без парламентарен контрол, отчасти с противоконституционни укази от 12.05.2021, това са вече пет месеца и половина. Хората цели държави ваксинираха за два месеца. Вие имахте почти шест. Борисов се провали, а Вие какво направихте?
Видях Ви на Вихрен, видят Ви на лост, видях Ви с руския посланик, видях да Ви да правите лицеви опори – само да се ваксинирате не Ви видях. Не виждам и на страницата Ви призив за ваксинация. Но виждам предизборни обиколки. За това време има.


Който е влязъл в гората трябва да не се страхува от мечки. Половин година управлявате България, трябва и критика да можете да понесете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *