Здравна политика

Уволнение, ако сте без задължителната по закон ваксина срещу морбили в Германия – ПРАВИЛНА стъпка в опазването на общественото здраве!

На 01.03.2020 в Германия влезе в сила (федерален) Закон за защита от морбили, който определи първата в следвоенната история на Федералната република задължителна ваксина за определени професионални групи и за децата, посещаващи обществени детски градини. Той бе одобрен от парламента (Бундестаг) и от контролния съвет на федералните провинции (Бундесрат) и подписан от федералния президент. Федералният конституционен съд отхвърли като недопустима жалбата на антиваксерите за извънредно спиране на изпълнението на закона, като се произнесе, че до окончателната присъда през 2021 г. той остава в сила.

Според този закон заетите в здравните заведения, детските градини и на някои други обществени места, които са родени след 1970-та година ТРЯБВА да докажат или определен титър на антитела срещу морбили или двукратно проведена ваксинация срещу морбили.

Морбили е РНК вирус, както и SARS COVID 2 е РНК вирус. Разполагаме с почти на 100% ефикасна ваксина срещу заразяване с морбили още от 1962-ра година до днес. При нея е наличен, с някои много редки изключения, и т.нар. „стерилен имунитет“, т.е. ваксинираните почти никога не могат да заразяват други хора.

Тази ваксина е пусната в масова употреба, без да са минали днешните стандарти по контрол на качеството и на сигурността и е тествана на нищожен брой хора в сравнение с четирите редовно допуснати ваксини срещу вируса, причиняващ КОВИД 19.

Още в първите месеци на трудова заетост трудовият медик, обслужващ съответния работодател кани с покана, която не може да бъде отказана, всеки нов служител, а на всеки три години и всеки друг служител и следи за изпълнението на този закон, както и за серия от други закони. За нас, например, важи задължителна ваксинация и срещу Хепатит Б. За служителите в каналната администрация и срещу Хепатит А. За пътуващите в дадени региони на Африка и срещу Жълта треска. Ваксината срещу инфлуенца и КОВИД 19 е само горещо препоръчана, не е задължителна.

Така и ние бяхме уведомени, че трябва да представим до изтичане на гратисния период на закона доказателство, че сме ваксинирани, а ако нямаме такова доказателство, че имаме антитела.

Понеже на мен ваксинацията ми е вписана на български език и от трудова медицина не говорят български език, ми бе с вземането на редовните кръвни изследвания и титър на антитела срещу морбили, оказа се, че имам и са още в нормата, въпреки че вече е дошло време за актуализация на някои от ваксините ми по германския постоянен имунизационен календар. Доказа се и титър срещу Хепатит А и Б в пъти над референтните граници за здравни работници, преди години си поставих ваксините сам.

С това писмо ми се напомня, че ако не предоставя до 30.09.2021 доказателство, че съм изпълнил закона трудовият ми договор ще се прекрати. То е автоматично напомняне и много добър пример, че правото в правовите демократични държави не важи само избирателно и в някои случаи, а винаги и за всички и че, когато някой го игнорира в защита на обществото и на демокрацията то ще бъде приложено със сила. Правилно е да е така, защото ако правото се прилага избирателно се стига до анархия и ако то не важи за всички системата не е нито правова, нито демократична.

Опасните и асоциалните трябва да се изолират и изключват от обществените служби и заведения, за да не застрашават и убиват те други с безхаберието си!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *