За мен

Здравейте и добре дошли на моята интернет страница!

Казвам се Стоян Монев и съм роден през 1984 г. в България. По професия съм лекар-специалист, магистър по здравен мениджмънт и заклет преводач за български, немски и английски език (в България).


В медицината имам защитена специалност по вътрешни болести в Германия, квалификация по спасителна дейност в спешната медицина и лъчезащита в спешната радиология и по медицина на пътуванията (travel medicine).

Предходната ми професия бе спасителен санитар (на български език: „парамедик“) с квалификация за командир на отряд (в оригинал на немски език: Gruppenführer) в системата на германската спешна помощ и гражданска защита, където служих с различна седмична заетост около 7 години, там бях няколко години и одитор по качеството на федерално ниво в съответната структура.

Учил и следвал съм в различни образователни институции България (две училища и един университет) и в Германия (една академия и един университет).

Основната ми дейност дълго време бе да работя като лекар във вътрешно интензивно отделение и в интердисциплинарно централно спешно отделение в Източна Вестфалия в Германия с КОВИД 19 сектори. Моят работодател бе първо католическа, после общинска болница с идеална цел на дейност.

Актуално работя в голяма западногерманска университетска болница в отделение за заразни болести, като част от голяма клиника по гастроентерология, хепатология, ендокринология и диететика. Занимаваме се с лечение на пациенти, много от които с редки заболявания, с трансплантология и с научна дейност.

Освен това съветвам моя бивш работодател по проект за предоставяне на места за специализация за хора от България по наш общ проект в обществена полза, от което можете да се възползвате тук: www.specialnost.de.

Подпомагам и един от медицинските български университети в България по въпросите на немскоезичната дейност, като над 350 германци и други европейци следват медицина в България с мое съдействие от 2013-та година до днес.

В доброволната сфера от 1998 г. до днес работя по средно около 10 часа седмично в рамките на младежкото самоуправление, Европейския форум за развитие, системата на Гражданска защита и академична дейност в България и в Германия.

Радвам се, че проявявате интерес към страницата ми и стоя на разположение за запитвания и коментари!

Със сърдечен поздрав,

д-р Стоян Монев

Връзка с мен